Färgtagning

Färgtagning till dig som är Patient:fargtagning

För oss är dina nya tänder och slutresultatet viktigt, därför vill vi gärna att du kommer till oss på färgtagning. På färgtagningen går vi igenom och diskuterar dina önskemål, förväntningar samt tillsammans kommer överens om vad som kan göras.

Vi pratar om formen på tänderna samt väljer ut en färg.

Efter det tar vi ett antal kort på dina tänder som vi tittar på vid framställningen. Du kan även ta med dig ett kort på hur dina tänder såg ut innan behandlingen.

Det är viktigt att du inte bleker tänderna precis innan färgtagningen eftersom färgen på tänderna inte har hunnit stabilisera sig. Vänta i ca 2 veckor efter blekning innan du kommer till oss på färgtagning.

Besöket brukar ta 15-30 minuter och är smärtfritt.

 

Färgtagning Tandläkare:

Vi jobbar med olika färgskalor t.ex. Vita, Chromascope och Vita 3D Master.

Vi föredrar att patienten kommer till oss för färgtagning då vi kan gå igenom och diskutera önskemål, förväntningar samt tillsammans komma överens om vad som kan göras. Vi fotar och arkiverar färgen i Alma.

Då patienten inte har möjlighet att komma på färgtagning rekommenderar vi att ni skickar med ett foto på patientens tänder, där ni även håller upp färgprovet som ni har valt bredvid tänderna så vi eventuellt kan se skillnader och karakteriseringar.

Vi rekommenderar även att ni tar färg på preparationen med en Natural Die/ Stumpf skala från ivoclar.

Speciellt om det ska framställas fasader eller någon annan helkeramisk krona. De hjälper oss vid val av material, samt att ge det bästa slutresultatet.

Vi rekommenderar att patienten kommer på färgtagning tidigast 2 veckor efter blekningen eftersom färgen på tänderna har börjat stabiliserat sig.

Tänk även på att tänderna torkar ut under tiden du preparerar, det bästa är att ta färg innan du börjar.

Boka hämtning